Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kadeřávkové chipsy

1 PLECH

SUROVINY

  • Svazek kadeřávku (cca 200 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Sezamová semínka na posypání

POSTUP

  • 1
    Listy kadeřávku důkladně omyjte a zbavte tvrdých částí stonků. Nakrájejte je nebo natrhejte na menší kusy tak, aby šly bez problémů sníst na jedno sousto.
  • 2
    V míse smíchejte olivový olej se solí a pepřem.
  • 3
    Omyté a osušené kusy kadeřávkových listů potřete ochuceným olejem a vyskládejte na pečící plech tak, aby se vzájemně nepřekrývaly.
  • 4
    Pečte přibližně 7 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Výsledkem budou křupavé, stále ještě trochu zelené, kadeřávkové chipsy.

TIP

Chipsy můžete na závěr posypat sezamovými semínky.
Rohlík vaří
Autor receptu