• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g rýže na přípravu paelly
  • 100 g krevet
  • 400 g drůbežího masa
  • 150 ml olivového oleje
  • Špetka pepře (podle chuti)
  • Špetka soli (podle chuti)
  • 0,5 g šafránu
  • Snítka rozmarýnu
  • 1 citron
  • 2 větší najemno nakrájené cibule
  • 2 nadrobno nakrájená rajčata
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 nadrobno nakrájená červená paprika
  • 125 g bílých fazolí
  • 175 g zelených fazolek
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 500 g čerstvých mušlí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Zahřejte pánev (existuje i speciální paellara pánev, přímo na paellu) a na troše olivového oleje dozlatova osmahněte kuřecí maso se solí a pepřem. Poté vyjměte z pánve.
  • 2Do stejné pánve přidejte další olivový olej a orestujte na ní cibuli, česnek, papriku a rajčata. Pečte dokud zelenina nezkaramelizuje.
  • 3Přidejte šafrán, fazole, opečené kuřecí maso, krevety a mušle. Poté do směsi přidejte kuřecí vývar a nechte vařit po dobu pěti minut. Cílem je vytvořit hustou směs.
  • 4Do směsi nasypte rýži, promíchejte a nechte 15-20 minut vařit na mírném ohni.
  • 5Nakonec ještě přidejte snítku rozmarýnu. Ideálně před tím promněte lístky v dlaních, lépe se uvolní se chuť a vůně.
  • 6Před podáváním můžete paellu pokapat olivovým olejem, aioli nebo jinou vhodnou omáčkou, a ke každé porci podávat čtvrtku citronu na pokapání.
Tip
Jak poznat, že je paella hotová? Rýže by měla být na dně lehce připečená. Jedná se o tzv. šarlat, tenkou vrstvu lehce spálené a křupavé rýže. Španělé ji tak milují!
Rohlík vaří

Jak na dokonalou paellu? Na španělských stolech nikdy nenajdete jednu a tu samou. Každá rodina ji modifikuje podle chutí a tradic, se kterými si generace recepty předávají. My vám přinášíme osvědčený recept dovezený přímo ze slunného Španělska.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g rýže na přípravu paelly

Paella rýže bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g krevet

Vařené krevety (30–40 ks) bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g drůbežího masa

 

150 ml olivového oleje

 

Špetka pepře (podle chuti)

 

Špetka soli (podle chuti)

 

0,5 g šafránu

 

Snítka rozmarýnu

 

1 citron

 

2 větší najemno nakrájené cibule

 

2 nadrobno nakrájená rajčata

 

3-4 stroužky česneku

 

1 nadrobno nakrájená červená paprika

 

125 g bílých fazolí

 

175 g zelených fazolek

 

1 l kuřecího vývaru

 

500 g čerstvých mušlí