• Na svátek Dne vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 450 g hladké mouky
  • 200 ml vlažného mléka
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 20 g čerstvých nebo 10 g sušených kvasnic
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 vejce a 2 žloutky
  • špetka soli

NÁPLŇ

  • 600 g švestek
  • 200 g mletého máku
  • 150 ml mléka
  • 6 lžic třtinového cukru
  • 3 lžíce sekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce povidel
  • 2 lžíce rumu
  • 2 bílky
  • 1 lžička mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Pokud používáme čerstvé kvasnice, musíme nejprve připravit kvásek. Ve 200 ml vlažného mléka si rozmícháme jednu lžíci cukru a nadrobíme do něj kvasnice, přikryjeme utěrkou a necháme 5 minut naskočit.
  • 2Všechny ostatní suroviny mezitím dáme do mísy, přilijeme k nim kvásek a ručně pomocí vařečky nebo v robotu uhněteme vláčné a hladké těsto. Těsto v tomto receptu je trochu řidší. Dobře propracované těsto se odlepuje od stěn misky. Misku přikryjeme utěrkou a postavíme ji na teplejší místo bez průvanu. Necháme kynout dvě hodiny.
  • 3Vykynuté těsto rozprostřeme na hlubší plech 37 x 27 cm vyložený pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme opět 30 minut kynout.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Pomletý mák povaříme asi 5 minut s mlékem a cukrem v hrnci. Přimícháme k němu ořechy, skořici a rum. Do prochladlého máku opatrně zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Pokud máte rádi rozinky, můžete je do náplně také přidat.
  • 2Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozdělíme na půlky.
  • 3Na těsto rozetřeme makovou náplň, na ni rozložíme švestky řezem nahoru. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190°C. Ke konci pečení si rozvaříme povidla. Ihned po vytažení upečeného koláče z trouby mašlovačkou potřeme švestky rozvařenými povidly.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

NÁPLŇ