4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 větší pomeranče
  • 650 g kysané smetany (raději více procentní)
  • 60 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 lžíce zlatého sirupu nebo krupicového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Celé pomeranče dáme do hrníčku a 3x po sobě je přelijeme vařící vodou, aby se zbavily nečistot, rozvine se tím také jejich vůně.
  • 2Jemně nastrouhanou kůru a šťávu z obou pomerančů a zlatý sirup nebo cukr přivedeme k varu a na mírném plameni za stálého míchání necháme trochu zredukovat, odstavíme ze sporáku. Do sirupu zamícháme ostatní suroviny, směs přelijeme do uzavíratelné nádoby a necháme ji vychladnout přes celou noc v ledničce.
  • 3Druhý den směs přelijeme do zmrzlinovače. Dále postupujeme podle návodu k němu. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazničky.
  • 4Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou vychladlou směs vložíme do mrazničky. Každých 30 minutách ji musíme dobře prošlehat, dokud dostatečně nezmrzne.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

2 větší pomeranče

Pomeranč bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

650 g kysané smetany (raději více procentní)

Zakysaná smetana bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g moučkového cukru

 

20 g vanilkového cukru

 

2 lžíce zlatého sirupu nebo krupicového cukru