• V Den vzniku samostatného československého státu fungujeme stejně, jako každý jiný. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front a až ke dveřím.

1 KOLÁČ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KŘEHKÉ TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g vychlazeného másla
  • 50 g bramborového škrobu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli

NÁPLŇ

  • 1 kg kyselejších jablek
  • 150 g pomerančové marmelády
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu

DROBENKA

  • 120 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g bramborového škrobu
  • 50 g kokosových plátků nebo strouhaného kokosu
  • 50 g moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KŘEHKÉ TĚSTO

  • 1Mouku prosejeme spolu s bramborovým škrobem a cukrem a zamícháme do ní sůl. Přidáme máslo nakrájené na kostičky, žloutek, 2 lžíce ledové vody a vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme ji na hodinu vychladit do ledničky.
  • 2Vychlazené těsto rozválíme na pečicím papíru na obdélník podle velikosti formy (cca 25 x 35 cm). Těsto propícháme vidličkou a dáme opět na 30 minut chladit do ledničky.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Během chlazení těsta si připravíme náplň. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je na plátky a promícháme s cukrem a tymiánem.
  • 2Vychlazené těsto potřeme marmeládou, na ni rozložíme rovnoměrně po celé ploše jablka.

POSTUP NA DROBENKU

  • 1Máslo necháme roztopit. Mouky s cukrem, bramborovým škrobem a kokosem promícháme v míse a přilijeme k nim máslo, prohněteme prsty nebo vidličkou tak, aby vznikly hrudky. Těmi posypeme povrch koláče.
  • 2Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 170°C s horkovzduchem. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KŘEHKÉ TĚSTO

200 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g vychlazeného másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g bramborového škrobu

 

50 g moučkového cukru

 

1 žloutek

 

špetka soli

 

NÁPLŇ

1 kg kyselejších jablek

 

150 g pomerančové marmelády

 

3 lžíce třtinového cukru

 

1 lžíce čerstvých lístků tymiánu

 

DROBENKA

120 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g hrubé mouky

 

50 g bramborového škrobu

 

50 g kokosových plátků nebo strouhaného kokosu

 

50 g moučkového cukru