Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g rýže basmati
- 2 lžíce řepkového oleje
- ½× žlutá paprika
- ½× zelená paprika
- ½× červená paprika
- 1 lžička soli
- 200 ml kokosového mléka
- 50 g špenátu
- 200 g kešu ořechů
- 2× limetka
- 1× chilli paprička
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Propláchnutou rýži zalijte 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.
- 2Kešu opražte v troubě – 10 minut při 180 °C.
- 3Na oleji osmahněte na kostky nakrájené papriky a na drobno pokrájenou chilli papričku, osolte, přidejte kokosové mléko a uvařenou rýži, vše důkladně zamíchejte.
- 4Odstavte z plotny a vložte nasekaný špenát, pražené kešu, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru z jedné limetky a lehce promíchejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.