Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g rýže basmati
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • ½× žlutá paprika
  • ½× zelená paprika
  • ½× červená paprika
  • 1 lžička soli
  • 200 ml kokosového mléka
  • 50 g špenátu
  • 200 g kešu ořechů
  • 2× limetka
  • 1× chilli paprička

POSTUP

  • 1
    Propláchnutou rýži zalijte 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.
  • 2
    Kešu opražte v troubě – 10 minut při 180 °C.
  • 3
    Na oleji osmahněte na kostky nakrájené papriky a na drobno pokrájenou chilli papričku, osolte, přidejte kokosové mléko a uvařenou rýži, vše důkladně zamíchejte.
  • 4
    Odstavte z plotny a vložte nasekaný špenát, pražené kešu, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru z jedné limetky a lehce promíchejte.
Jíme zdravě
Learn to eat without guilt. Recipes that are varied and nutritionally balanced. Jíme zdravě will show you original tips for quick and healthy cooking. The author of the photograph is Marie Bartošová.

SUROVINY