Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 4 vejce a 3 žloutky
  • špetka soli

BEZÉ

  • 100 g třtinového cukru
  • 3 bílky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • 200 g hořké 70% čokolády
  • 160 g smetany ke šlehání
  • 70 g změklého másla

ARAŠÍDOVÝ KRÉM

  • 150 g arašídového másla (crunchy)
  • 125 g mascarpone
  • 50 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky mořské soli (nejlépe vločky)

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 3 lžíce fíkové marmelády
  • 2 čerstvé fíky
  • lístky šalvěje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme kakaem.
  • 2Mouku prosejeme s kakaem. Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je na pevný sníh, po lžících do nich zašleháme cukr, následně jeden po druhém žloutky. Vařečkou nebo stěrkou do těsta opatrně zamícháme mouku.
  • 3Těsto nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme na povrchu a pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě. Můžeme jej upéct klidně den předem.

Postup na bezé

  • 1Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem.
  • 2K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme je do hustého sněhu. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících třtinový cukr (vždy se musí dobře zašlehat), následně jen velmi krátce zašleháme kakao, škrobovou moučku a citronovou šťávu.
  • 3Sníh rovnoměrně rozprostřeme po celé formě. Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C bez ventilátoru, následně snížíme teplotu na 100°C s ventilátorem a sušíme dalších 20 minut.
  • 4Po upečení necháme vychladnout ve formě.

Postup na čokoládový krém

  • 1Čokoládu nasekáme na malé kousky a dáme do misky. V kastrolku ohřejeme 100 g smetany ke šlehání (nesmí začít vařit) a horkou ji nalijeme na čokoládu. Počkáme 30 sekund a směs důkladně rozmícháme. Vznikne lesklá a hladká krémová směs. Dáme vychladit do ledničky, kde směs ztuhne.
  • 2Před skládáním dortu máslo utřeme do pěny a postupně do něj zašleháme čokoládovou směs. Nakonec opatrně zamícháme šlehačku ze 60 gramů smetany ke šlehání.

Postup na arašídový krém

  • 1Máslo vyšleháme s cukrem a medem do pěny. Přidáme skořici, mořskou sůl a mascarpone a krátce šleháme, dokud se vše nepropojí.

Postup na skládání dortu

  • 1Korpus vodorovně prořízneme na 2 poloviny. Jednu polovinu uzavřeme do dortové obruče a potřeme ji fíkovou marmeládou a čokoládovým krémem, přikryjeme druhou polovinou korpusu. Na něj rozetřeme arašídový krém, ten přikryjeme plátem bezé. Dort dáme vychladit na dvě hodiny do ledničky. Před podáváním rozřízneme fíky na osminky, poklademe je do středu dortu, posypeme lístky šalvěje a pokapeme medem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

KORPUS

BEZÉ

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

ARAŠÍDOVÝ KRÉM

NA SKLÁDÁNÍ DORTU