Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • ½ lžičky sušeného chilli
  • 700 g batát (2 větší kusy)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • Pepř

SUROVINY NA DIP

  • 2 zralá avokáda
  • 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty očistěte kartáčem (neloupejte!) a odstraňte z nich nožem všechny nedokonalosti a nečistoty. Ostrým nožem batáty rozpulte a nakrájejte na proužky. V míse je následně smíchejte s uzenou paprikou, chilli, olivovým olejem, solí a špetkou pepře.
  • 2Obalené batáty rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180–190 °C 25–28 minut dozlatova.
  • 3Než se batáty upečou, stihnete akorát připravit dip. Avokáda zbavte slupky a pecky. Dužinu rozmixujte společně s čerstvou petrželkou, jogurtem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Dip dejte před podáváním ještě na chvilku do lednice.
Jíme zdravě

Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

SUROVINY NA DIP

JEŠTĚ POTŘEBUJETE