• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více
12 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BUCHTY

  • 300 ml polotučného mléka (pokojové teploty)
  • 5 g třtinového cukru
  • 15 g čerstvého droždí
  • 400 g celozrnné špaldové mouky polohrubé
  • 2 vejce (velikost M)
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 6 lžiček dijonské hořčice
  • 180 g cheddaru
  • 600 g kvalitní krůtí šunky s vysokým obsahem masa (min. 90 %)
  • 90 g nakládaných okurek (nakrájených na plátky)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do menšího hrnečku odlijte 50 ml vlažného mléka. Poté do hrnečku přidejte třtinový cukr, rozdrobte do něj droždí a vše důkladně promíchejte. Následně si do větší mísy prosejte špaldovou mouku, udělejte v ní důlek a do něj nalijte obsah hrnečku. Poté misku přikryjeme potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut odležet na teplém místě, aby v důlku v mouce stačil vzejít kvásek – za uvedenou dobu by se měl objem směsi z hrnečku přinejmenším 3 × zvětšit.
  • 2Až v míse vzejde kvásek, přidejte do mísy 1 vejce, zbylých 250 ml mléka a trochu soli. Z této směsi vypracujte hnětením kompaktní těsto (můžete využít kuchyňský robot s hnětacím nástavcem nebo obyčejnou vařečku; s ní hnětení potrvá 15–20 minut). Až se těsto začne odlepovat od stěny nádoby, opět mísu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte 30 minut kynout.
  • 3Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si menší pekáč na buchty (cca 30 cm × 20 cm), který vymažte 1 lžičkou olivového oleje.
  • 4 Z vykynutého těsta vytvarujte 12 bochánků (každý o hmotnosti 35–40 g), které skládejte vedle sebe do vymazaného pekáče. Poté si stranou rozšlehejte 1 vejce a pomocí mašlovačky s ním potřete všechny bochánky v pekáči. Následně pekáč přemístěte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
  • 5Po upečení vyndejte hotové buchty z trouby a nechte je zchladnout alespoň na pokojovou teplotu. Následně každou buchtu rozpulte, její spodní polovinu pomažte ½ lžičky dijonské hořčice, na hořčici vrstvěte 15 g cheddaru, 50 g krůtí šunky a 7,5 g nakrájených okurek a vše přiklopte horní polovinou buchty. Na závěr si naplněné buchty zapečte: předehřejte si troubu na 180 °C, buchty naskládejte na menší plech, vložte do trouby a nechte péct 5–7 minut při 170–180 °C, aby se stačil rozpustit cheddar.
Jíme zdravě

Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA BUCHTY

SUROVINY NA NÁPLŇ