Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g tučného tvarohu
- 140 g jogurtu s 0 % tuku
- 100 g ricotty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 30 celozrnných sušenek
- 2 jablka cca 360 g
- 1 lžička mleté skořice
- 20 g lískových ořechů
SUROVINY NA DATLOVÝ KARAMEL
- 130 g datlí Medjool
- 100 ml smetana na vaření 12%
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Datle zalijeme vodou a necháme 1 hodinu odpočinout. Následně odstraníme pecku, vložíme do sekáčku a rozmixujeme. Přidáme smetanu a 3 lžíce vody a znovu krátce mixujeme do hladké konzistence.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na menší kostky. Zasypeme 1 lžičkou mleté skořice, promícháme, vysypeme na plech s vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut.
- 3Sušenky rozdrtíme. Na krém smícháme tvaroh, jogurt, ricottu a vanilkový extrakt.
- 4Na dno skleničky vložíme část krému. Na něj nasypeme drcené sušenky, nalijeme datlový karamel a zasypeme částí pečených jablek. Na další vrstvu použijeme zbytek krému, datlový karamel a pečená jablka. Celý dezert pak posypeme nasekanými lískovými ořechy.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!