Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Rohlíčky Dana

80 ROHLÍČKŮ

SUROVINY NA TĚSTO

  • 300 g cukru krystal
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g strouhanky
  • 4 bílky

SUROVINY NA KAKAOVÝ KRÉM

  • 150 g másla
  • 90 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu

SUROVINY NA čokoládovou polevu

  • 150 g hořké čokolády
  • 60 g ztuženého tuku

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Bílky, krystal a vlašské ořechy dáme do hrnce, nejlépe třeba litinového. Pomalu za stálého míchání rozpouštíme na plotýnce na mírném plameni, až vznikne řidší kaše jantarové barvy. Trvá to přibližně 20 minut. Poté do směsi zamícháme postupně strouhanku (směs nesmí být až moc hutná) a masu naplníme do pytlíku se zdobicí špičkou (např. hvězdička s větším průměrem). Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé rohlíčky. Směs se musí stříkat ještě horká, tak pokud nemáte azbestové ruce, je lepší zdobicí pytlík držet v chňapkách.
  • 2
    Pečeme 18 až 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Po upečení necháme rohlíčky trochu zatuhnout na plechu, poté je sejmeme a necháme vychladnout na roštu.
  • 3
    Před zdobením krémem je uchováme 10 dnů v krabici, aby změkly.

POSTUP NA KRÉM

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s kakaem. Nejlépe v nádobě, ve které je poté možno krém i vyšlehat. Až je máslo rozpuštěné, odstavíme nádobu z vodní lázně a opatrně do něj zamícháme prosátý moučkový cukr. Základ krému odstavíme na chladné místo, aby částečně ztuhl. Prochladlý základ šleháme asi 20 minut, až vznikne hladký krém, který hodně zesvětlá.
  • 2
    Krém naplníme do zdobicího pytlíku s ozdobnou špičkou a na každý rohlíček nastříkáme vrstvu krému.
  • 3
    Rohlíčky nazdobené krémem dáme na chladné místo, aby krém před poléváním čokoládou ztuhl.

POSTUP NA čokoládovou polevu

  • 1
    Čokoládu spolu se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni. Rohlíček chytíme za těsto, obrátíme krémem dolů a rychlým pohybem namočíme v čokoládové polevě, necháme trochu okapat, obrátíme nahoru a položíme na rošt. Necháme ztuhnout na chladném místě.
  • 2
    Nazdobené rohlíčky je potřeba před podáváním nechat alespoň 2 dny odpočívat na chladném místě, aby podklad z těsta změkl.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.