Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

80 ROHLÍČKŮ
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

TĚSTO

  • 4 bílky
  • 300 g cukru krystal
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g strouhanky

KAKAOVÝ KRÉM

  • 150 g másla
  • 90 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

  • 150 g hořké čokolády
  • 60 g ztuženého tuku

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Bílky, krystal a vlašské ořechy dáme do hrnce, nejlépe třeba litinového. Pomalu za stálého míchání rozpouštíme na plotýnce na mírném plameni, až vznikne řidší kaše jantarové barvy. Trvá to přibližně 20 minut. Poté do směsi zamícháme postupně strouhanku (směs nesmí být až moc hutná) a masu naplníme do pytlíku se zdobicí špičkou (např. hvězdička s větším průměrem). Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé rohlíčky. Směs se musí stříkat ještě horká, tak pokud nemáte azbestové ruce, je lepší zdobicí pytlík držet v chňapkách.
  • 2
    Pečeme 18 až 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Po upečení necháme rohlíčky trochu zatuhnout na plechu, poté je sejmeme a necháme vychladnout na roštu.
  • 3
    Před zdobením krémem je uchováme 10 dnů v krabici, aby změkly.

POSTUP NA KRÉM

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme máslo spolu s kakaem. Nejlépe v nádobě, ve které je poté možno krém i vyšlehat. Až je máslo rozpuštěné, odstavíme nádobu z vodní lázně a opatrně do něj zamícháme prosátý moučkový cukr. Základ krému odstavíme na chladné místo, aby částečně ztuhl. Prochladlý základ šleháme asi 20 minut, až vznikne hladký krém, který hodně zesvětlá.
  • 2
    Krém naplníme do zdobicího pytlíku s ozdobnou špičkou a na každý rohlíček nastříkáme vrstvu krému.
  • 3
    Rohlíčky nazdobené krémem dáme na chladné místo, aby krém před poléváním čokoládou ztuhl.

POSTUP NA čokoládovou polevu

  • 1
    Čokoládu spolu se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni. Rohlíček chytíme za těsto, obrátíme krémem dolů a rychlým pohybem namočíme v čokoládové polevě, necháme trochu okapat, obrátíme nahoru a položíme na rošt. Necháme ztuhnout na chladném místě.
  • 2
    Nazdobené rohlíčky je potřeba před podáváním nechat alespoň 2 dny odpočívat na chladném místě, aby podklad z těsta změkl.
Laskominy od Maryny
A successful Brno-based food blogger and owner of a great bakery has teamed up with Rohlik to bring you a batch of great treats.

TĚSTO

KAKAOVÝ KRÉM

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA