4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 středně velká červená cibule
  • 750 g mletého krůtího masa
  • 1 čajové lžičky mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička koření Sumah (škumpa)
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 30 g čerstvé pažitky
  • 400 g řeckého 5% jogurtu
  • 2,5 polévkové lžíce limetové šťávy
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 okurka hadovka
  • Vločkové chilli dle chuti
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Pita chléb

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Dřevěné špejle
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - nejlépe funkce gril. Mleté maso smícháme s kurkumou, kořením sumah, kmínem, skořicí, 1 čajová lžička soli nebo dle chuti a černým pepřem. Nyní dle chuti přidáme chilli. Já doporučuji 1 čajovou lžičku. Dále přidáme 1/2 najemno nasekané cibule a 1/2 nasekané pažitky. Vše důkladně promícháme. Z masa uválíme menší šišky a propíchneme špejlí.
  • 2Na rozpálenou pánev dáme olej a špízy necháme zprudka zatáhnout z každé strany. Poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 20 minut.
  • 3Mezitím si připravíme jogurtový dip. Jogurt smícháme s limetovou šťávou, nasekanou zbylou pažitkou a medem. Osolíme a opepříme.
  • 4Pita chleba opečeme v toustovači, nebo na pánvi či plechu dozlatova. Maso podáváme s limetovým dipem, opečeným pita chlebem, okurkou a červenou cibulí.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

PŘÍLOHA

JEŠTĚ POTŘEBUJETE