Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 750 g mletého krůtího masa
- 1 středně velká červená cibule
- 1 čajové lžičky mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 30 g čerstvé pažitky
- 400 g řeckého 5% jogurtu
- 2,5 polévkové lžíce limetové šťávy
- 1 polévková lžíce medu
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 okurka hadovka
- Vločkové chilli dle chuti
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- Pita chléb
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Dřevěné špejle
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - nejlépe funkce gril. Mleté maso smícháme s kurkumou, kořením sumah, kmínem, skořicí, 1 čajová lžička soli nebo dle chuti a černým pepřem. Nyní dle chuti přidáme chilli. Já doporučuji 1 čajovou lžičku. Dále přidáme 1/2 najemno nasekané cibule a 1/2 nasekané pažitky. Vše důkladně promícháme. Z masa uválíme menší šišky a propíchneme špejlí.
- 2Na rozpálenou pánev dáme olej a špízy necháme zprudka zatáhnout z každé strany. Poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 20 minut.
- 3Mezitím si připravíme jogurtový dip. Jogurt smícháme s limetovou šťávou, nasekanou zbylou pažitkou a medem. Osolíme a opepříme.
- 4Pita chleba opečeme v toustovači, nebo na pánvi či plechu dozlatova. Maso podáváme s limetovým dipem, opečeným pita chlebem, okurkou a červenou cibulí.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.