• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 140 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného másla
  • 30 g sýru Cheddar
  • 1 lžíce na hrubo nasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
  • 1 lžíce kurkumy
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cheddar nastrouháme na jemno a smícháme jej se všemi zbývajícími surovinami. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme váleček o ∅ 3,5 cm. Ten zabalíme do potravinářské fólie a dáme jej na 30 minut do mrazničky.
  • 2Vychlazené těsto nakrájíme na kolečka asi 0,5 cm silná. Klademe je v nevelkých rozestupech od sebe na pečicím papírem vyložený plech. Hroty vidličky můžeme na sušenkách vytvořit ozdobné šrafování. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.

TIP

Nejlepší jsou pár dnů odležené. V uzavřené nádobě vydrží minimálně 14 dnů, ale nikdy jsem to vlastně nestihli otestovat :-).
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

140 g hladké mouky
100 g vychlazeného másla
30 g sýru Cheddar
 
1 lžíce na hrubo nasekaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano)
 
1 lžíce kurkumy
 
špetka soli