• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g bílků (mohou být mražené)
  • 50 g hořké čokolády (nejlépe 70%)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Bílky s cukrem dáme do skleněné nebo kovové mísy, tu postavíme do vodní lázně a na mírném ohni směs za neustálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí cukr. Mísu sundáme z vodní lázně a bílky šleháme 10 minut. Vznikne pevný a lesklý sníh.
  • 2Během šlehání bílků rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme ji lehce prochladnout.
  • 3Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (použila jsem Wilton 1M) naplníme sněhem a na jednu stranu sáčku nalijeme rozpuštěnu čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme v nevelkých rozestupech větší pusinky.
  • 4Pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 120°C bez ventilátoru. Po upečení necháme vychladnout na plechu a opatrně sloupneme z pečicího papíru.

TIP

Uchováváme v uzavíratelné nádobě.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

200 g krupicového cukru
100 g bílků (mohou být mražené)
50 g hořké čokolády (nejlépe 70%)