Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g bílků (mohou být mražené)
  • 50 g hořké čokolády (nejlépe 70%)

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP

  • 1
    Bílky s cukrem dáme do skleněné nebo kovové mísy, tu postavíme do vodní lázně a na mírném ohni směs za neustálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí cukr. Mísu sundáme z vodní lázně a bílky šleháme 10 minut. Vznikne pevný a lesklý sníh.
  • 2
    Během šlehání bílků rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme ji lehce prochladnout.
  • 3
    Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (použila jsem Wilton 1M) naplníme sněhem a na jednu stranu sáčku nalijeme rozpuštěnu čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme v nevelkých rozestupech větší pusinky.
  • 4
    Pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 120°C bez ventilátoru. Po upečení necháme vychladnout na plechu a opatrně sloupneme z pečicího papíru.

TIP

Uchováváme v uzavíratelné nádobě.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.