Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g hrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g mrkve
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • povidla
  • ½ lžičky jedlé sody
  • moučkový nebo vanilkový cukr
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Obě mouky přesejeme do mísy, zamícháme do nich sůl a jedlou sodu. Přidáme mrkev, vejce a máslo nakrájené na kostičky. Vypracujeme hladké pevné těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu vychladit v ledničce.
  • 2Vychlazené těsto rozválíme na plát silný cca 4 mm, vykrajujeme z něj kolečka o ∅ 6 cm. Na každé kolečko dáme necelou malou lžičku povidel, kolečko přehneme na půl, okraje k sobě dobře přitiskneme a hroty vidličky vytvoříme na taštičce ozdobný okraj.
  • 3Taštičky klademe v nevelkých rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 160°C, dokud lehce nezrůžoví. Ihned po upečení pocukrujeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

TIP

V uzavřené nádobě vydrží až 14 dnů.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

200 g hrubé mouky

Hrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g mrkve

 

200 g másla

 

1 vejce

 

povidla

 

½ lžičky jedlé sody

 

moučkový nebo vanilkový cukr

 

špetka soli