Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PIŠKOTOVÝ KORPUS

  • 80 g hladké mouky
  • 60 g krupicového cukru
  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 2 vejce "M"
  • 2 g prášku do pečiva

SMETANOVÝ KRÉM

  • 700 g kysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g plátků želatiny
  • 10 g vanilkového cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání (33%)

VIŠŇOVÉ ŽELÉ

  • 200 g višní
  • 20 g plátků želatiny
  • 2 lžíce moučkového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA Piškotový korpus

  • 1Dno dortové formy o ∅ 22 cm vyložíme pečicím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hladkou mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
  • 2Bílky vyšleháme do pěny, postupně po lžících do nich zašleháme cukr – musí se v něm dobře rozpustit. Následně do směsi zašleháme jeden po druhém žloutky a olej. Na závěr jen velmi rychle mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 180°C, s ventilátorem 160°C. Upečený piškot vyjmeme z formy a necháme jej úplně vychladnout.

POSTUP NA Smetanový krém

  • 1Želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme ji nabobtnat (připomíná pomačkaný igelitový sáček).
  • 2Kysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Dvě lžíce kysané smetany odebereme do kastrolku a ohřejeme ji, rozmícháme v ní nabobtnalou želatinou, ze které jsme předem vymačkáli přebytečnou vodu, dokud se úplně nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zbývající kysané smetany. Ušleháme smetanu a opatrně, aby moc nespadla, ji zamícháme do smetanové směsi.
  • 3Piškotový korpus uzavřeme do dortové obruče a nalijeme na něj smetanovou náplň. Dáme na hodinu do ledničky.

POSTUP NA Višňové želé

  • 1Želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme ji nabobtnat (připomíná pomačkaný igelitový sáček).
  • 2Višně rozpůlíme a vypeckujeme, spolu s 200 ml vody a cukrem je přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, z povrchu lžící sbíráme pěnu, pokud se tam vytvoří. Povařené višně odstavíme z hořáku, necháme krátce vychladnout a rozmícháme v nich nabobtnalou želatinu. Za občasného míchání necháme chladnout, dokud nezačne lehce tuhnout.
  • 3Na ztuhlou smetanovou náplň nalijeme višňovou želatinu. Dáme vychladit na 2 hodiny nebo na celou noc do ledničky. Poté opatrně vyjmeme dort z formy.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

PIŠKOTOVÝ KORPUS

SMETANOVÝ KRÉM

VIŠŇOVÉ ŽELÉ