Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PIŠKOTOVÝ KORPUS
- 2 vejce "M"
- 60 g krupicového cukru
- 25 ml slunečnicového oleje
- 80 g hladké mouky
- 2 g prášku do pečiva
SMETANOVÝ KRÉM
- 20 g plátků želatiny
- 700 g kysané smetany
- 50 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 400 ml smetany ke šlehání (33%)
VIŠŇOVÉ ŽELÉ
- 200 g višní
- 20 g plátků želatiny
- 2 lžíce moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA Piškotový korpus
- 1Dno dortové formy o ∅ 22 cm vyložíme pečicím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hladkou mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
- 2Bílky vyšleháme do pěny, postupně po lžících do nich zašleháme cukr – musí se v něm dobře rozpustit. Následně do směsi zašleháme jeden po druhém žloutky a olej. Na závěr jen velmi rychle mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 180°C, s ventilátorem 160°C. Upečený piškot vyjmeme z formy a necháme jej úplně vychladnout.
POSTUP NA Smetanový krém
- 1Želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme ji nabobtnat (připomíná pomačkaný igelitový sáček).
- 2Kysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Dvě lžíce kysané smetany odebereme do kastrolku a ohřejeme ji, rozmícháme v ní nabobtnalou želatinou, ze které jsme předem vymačkáli přebytečnou vodu, dokud se úplně nerozpustí. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zbývající kysané smetany. Ušleháme smetanu a opatrně, aby moc nespadla, ji zamícháme do smetanové směsi.
- 3Piškotový korpus uzavřeme do dortové obruče a nalijeme na něj smetanovou náplň. Dáme na hodinu do ledničky.
POSTUP NA Višňové želé
- 1Želatinu namočíme do trošky studené vody a necháme ji nabobtnat (připomíná pomačkaný igelitový sáček).
- 2Višně rozpůlíme a vypeckujeme, spolu s 200 ml vody a cukrem je přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, z povrchu lžící sbíráme pěnu, pokud se tam vytvoří. Povařené višně odstavíme z hořáku, necháme krátce vychladnout a rozmícháme v nich nabobtnalou želatinu. Za občasného míchání necháme chladnout, dokud nezačne lehce tuhnout.
- 3Na ztuhlou smetanovou náplň nalijeme višňovou želatinu. Dáme vychladit na 2 hodiny nebo na celou noc do ledničky. Poté opatrně vyjmeme dort z formy.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.