•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
20 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

DÝŇOVÉ PYRÉ

  • 1 menší dýně hokaido nebo máslová
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli

LÍVANEČKY

  • 170 až 190 g hladké mouky
  • 50 g bílého jogurtu (podle hustoty dýňového pyré)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP na Dýňové pyré

  • 1Dýni omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vydlabeme z ní semínka. Máslovou musíme oloupat, hokaido není potřeba, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Dužinu nakrájíme na kostky velké 3 cm.
  • 2V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme dýni, sůl a podlijeme asi 50 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání 15 až 20 minut. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré.

POSTUP na lívanečky

  • 1Mouku prosijeme a promícháme s práškem do pečiva a solí. Přidáme 200 g dýňového pyré. Pokud je dýňové pyré příliš hutné, rozmícháme je s jogurtem. Metličkou přimícháme vejce s máslem a následně cukr a po částech mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko.
  • 2Lívanečky smažíme na mírném plameni na malém množství oleje z obou stranách cirka 2 minuty. Podáváme teplé.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

DÝŇOVÉ PYRÉ

LÍVANEČKY