1 KOLÁČ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli

MANGOVÁ NÁPLŇ

  • 2 zralá manga
  • 50 g krupicového cukru
  • 20 g plátkové želatiny

JAHODOVÝ KRÉM

  • 400 g smetany ke šlehání
  • 150 g jahod a 3 jahody na ozdobu
  • 50 g krupicového cukru
  • 20 g želatiny
  • lístky máty nebo meduňky citronové
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1Hladkou mouku promícháme se solí. Přidáme zbývající suroviny a 1 lžíci studené vody a vypracujeme těsto. To rozválíme na plát silný cca 3 mm a vyložíme jím koláčovou formu o ∅ 24 cm (nejlépe s odnímatelným dnem) tak, aby pokrývalo i boky formy. Formu s těstem dáme na 30 minut do chladničky. Před pečením na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme zátěž (fazole, keramzit), aby se těsto při pečení nevypouklo. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 170°C s ventilátorem, vyjmeme papír se zátěží a pečeme ještě dalších 10 minut při stejné teplotě. Upečený korpus necháme vychladnout.

POSTUP na Mangovou náplň

  • 1Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat, před použitím by měla připomínat konzistencí pomačkaný igelitový sáček.
  • 2Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Spolu s cukrem ho dáme do kastrolku, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 5 minut. Odstavíme z vařiče a přidáme vymačkanou nabobtnalou želatinu. Dobře rozmícháme. Necháme, za občasného míchání, lehce vychladnout. Ve chvíli, kdy směs začne houstnout, ji nalijeme na připravený korpus. Necháme úplně vychladnout.

POSTUP NA Jahodový krém

  • 1Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat, před použitím by měla připomínat konzistencí pomačkaný igelitový sáček.
  • 2Omyté a stopek zbavené jahody rozmixujeme s cukrem a propasírujeme přes sítko. Jednu lžíci jahodového pyré odebereme do kastrolku a přivedeme k varu. Odstavíme z vařiče a rozmícháme v něm vymačkanou nabobtnalou želatinu. Tuto směs zamícháme do zbývajícího pyré a necháme, za občasného míchání, částečně vychladnout – směs musí začít tuhnout.
  • 3Ze smetany ušleháme šlehačku, zamícháme do ní prochladlé jahodové pyré a krém navršíme na mangovou náplň.
  • 4Ozdobíme jahodami a lístky máty nebo meduňky citronové. Podáváme ihned.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KORPUS

100 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g moučkového cukru

Moučkový cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 žloutek

 

200 g hladké mouky

 

špetka soli

 

MANGOVÁ NÁPLŇ

2 zralá manga

 

50 g krupicového cukru

 

20 g plátkové želatiny

 

JAHODOVÝ KRÉM

400 g smetany ke šlehání

 

150 g jahod a 3 jahody na ozdobu

 

50 g krupicového cukru

 

20 g želatiny

 

lístky máty nebo meduňky citronové