• Vážení zákazníci, omlouváme se, v současné době nelze zadat k Vašim zákaznickým účtům novou adresu dodání z důvodu výpadku na straně poskytovatele map. Mrzí nás to! Na nápravě usilovně pracujeme. 

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ODPALOVANÉ TĚSTO

  • 85 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • špetka soli

KORPUS

  • 130 g třtinového cukru
  • 115 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 125 ml mléka
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody

KRÉM DO VĚTRNÍČKŮ

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 60 g mascarpone
  • 1 lžička moučkového cukru

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 125 g hořké čokolády (70%)
  • 20 g moučkového cukru
  • 2 velká vejce
  • špetka soli

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 50 g hořké čokolády
  • 25 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce mražených malin
  • 1 lžíce borůvek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP na Odpalované těsto

  • 1V rendlíku se silnějším dnem přivedeme k varu 125 ml vody s máslem a solí. Rendlík necháme na vařiči, na mírném plameni. Do vřící vody nasypeme mouku a intenzivně mícháme vařečkou asi 3 minuty. Těsto by se mělo lesknout a odlepovat se od okrajů kastrolku. Těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta vetřeme vejce, postupně jedno po druhém, dokud se to předchozí dokonale nezapracuje.
  • 2Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a vytlačujeme na plech vyložený pečicím papírem malé větrníčky (cca 1½ cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C bez ventilátoru přibližně 25 minut. Upečené větrníčky necháme vychladnout na roštu.

Postup na korpus

  • 1Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme kakaem.
  • 2Prosejeme mouku se sodou, práškem do pečiva a kakaem.
  • 3V míse metličkou lehce našleháme vejce s olejem, přidáme mléko a cukr a zlehka promícháme. Přisypeme suché ingredience a promícháme vařečkou, jen dokud se vše nepropojí. Přilijeme 125 ml vařící vody a zamícháme.
  • 4Těsto nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme na povrchu a pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem.

POSTUP na Krém do větrníčků

  • 1Mascarpone i smetana musí být dobře vychlazené. Dáme je spolu s cukrem do mísy a vyšleháme z nich hladký krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 1,5 minuty, až bude krém téměř vyšlehaný, snížíme rychlost opět na nízkou a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se.
  • 2Krém naplníme do cukrářského sáčku s malou kulatou špičkou. V každém větrníčku uděláme zespodu nožem malou dírku a větrníčky naplníme krémem. Odložíme je do ledničky.

POSTUP na Čokoládovou pěnu

  • 1V kastrolku ohřejeme smetanu, ale nesmí projít varem. Nasypeme do ní čokoládu, necháme 2 minuty stát a následně metličkou rozmícháme. Vznikne lesklá hustší krémovitá směs.
  • 2Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky zamícháme metličkou do čokoládové směsi.
  • 3Bílky se solí vyšleháme na sníh, ke konci šlehání do nich zašleháme po lžících moučkový cukr. Bílkový sníh opatrně vařečkou zamícháme do čokoládové směsi.

Postup na skládání dortu

  • 1Čokoládový korpus vyjmeme z formy a položíme jej na dortový podnos. Zapneme jej do dortové obruče.
  • 2Na korpus rozetřeme ⅓ čokoládové pěny, poklademe na ni několik větrníčků a na ně navrstvíme zbytek čokoládové pěny. Nahoru položíme několik větrníčků. Dort necháme odležet minimálně 8 hodin v ledničce.
  • 3Po vychlazení vyjmeme dort z obruče. Maliny nasekané na menší kousky a spolu s borůvkami jimi ozdobíme vršek dortu.
  • 4Čokoládu spolu se smetanou dáme do misky, kterou vložíme nad vodní páru, a za stálého míchání rozpustíme čokoládu, až se spojí se smetanou a vše rozmícháme dohladka. Polevou postříkáme povrch dortu.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

ODPALOVANÉ TĚSTO

KORPUS

KRÉM DO VĚTRNÍČKŮ

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA

NA SKLÁDÁNÍ DORTU