Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Malinový cheesecake z ricotty

1 KOLÁČ
NOVINKA

SUROVINY NA TĚSTO

  • 175 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 500 g malin
  • 250 g ricotty
  • 150 g kondenzovaného slazeného mléka
  • 15 g zelených nesolených pistácií
  • 2 vejce

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Mouku a cukr prosejeme a promícháme se solí. Přidáme na menší kousky nakrájené vychlazené máslo, žloutek a 1 až 2 lžíce ledové vody a velmi krátce (aby se máslo příliš nerozpustilo) vypracujeme hutné těsto.
  • 2
    Těsto rozetřeme po koláčové formě o ∅ 24 cm (nejlépe s odnímatelným dnem) tak, aby pokrývalo i bok formy. Formu s těstem dáme na 30 minut do mrazničky. Před pečením na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme zátěž (fazole, keramzit), aby se těsto při pečení nevypouklo. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 170°C s ventilátorem, vyjmeme papír se zátěží a pečeme ještě dalších 5 minut při stejné teplotě. Upečený korpus necháme částečně vychladnout.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1
    Ricottu vyšleháme metličkou spolu s vejci a kondenzovaným mlékem. Náplň nalijeme na předpečený podklad koláče a dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 160°C s ventilátorem.
  • 2
    Během pečení nasekáme pistácie na menší kousky a krátce je opražíme na pánvičce na sucho.
  • 3
    Ihned po vytažení koláče z trouby na něj naskládáme maliny špičkou nahoru a posypeme pistáciemi. Dáme vychladit na 2 hodiny do ledničky.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.