Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Kokosový cheesecake s mangem a karamelizovanými pistáciemi

1 KOLÁČ
NOVINKA

Suroviny na korpus

  • 250 g máslových nebo celozrnných sušenek
  • 125 g másla

SUROVINY NA Kokosový cheesecake

  • 350 g ricotty
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 80 g moučkového cukru

SUROVINY NA OZDOBU

  • 20 g krupicového cukru
  • 5 g zelených nesolených pistácií
  • zralé mango

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Postup na korpus

  • 1
    Máslo roztopíme a necháme lehce vychladnout. Mezitím rozemeleme nebo rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a promícháme. Směs rozložíme po celé ploše i bocích formy (∅ 23 cm, koláčová, nejlépe s odnímatelným dnem) a rovným dnem skleničky dobře umačkáme ke dnu. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 165°C.

POSTUP NA Kokosový cheesecake

  • 1
    Ricottu šleháme asi 2 minuty s kokosem a prosátým cukrem, přilijeme k ní smetanu a šleháme, dokud krém nezhoustne. Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou (např. Wilton 1M) a nastříkáme jej na předpečený korpus.

POSTUP NA OZDOBENÍ

  • 1
    Pistácie nasekáme na menší kousky.
  • 2
    Cukr dáme do kastrolu se silným dnem, zalijeme 5 g vody, promícháme a dáme vařit. Bez míchání necháme cukr rozpouštět, dokud nezíská světle karamelovou barvu, měl by mít teplotu 118°C, tzv. soft–ball stage. Přidáme pistácie a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, dokud karamel ještě lehce neztmavne. Přelijeme na pečicí papír a necháme vychladnout. Nožem rozsekáme na menší kusy.
  • 3
    Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme z něj tenké plátky (použila jsem škrabku na brambory). Plátky smotáme do ruliček a ozdobíme jimi koláč. Posypeme nasekanými karamelizovanými pistáciemi.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.