Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA PUSINKY

  • 85 g bílků
  • 5 g citronové šťávy
  • 190 g krupicového cukru
  • Hrst pistácií
  • 10 g malinového pyré (rozvařené a propasírované maliny – cca 25 g)

SUROVINY NA MALINOVÝ KRÉM

  • 150 g bílé čokolády nasekané nebo v peckách
  • 60 g malinového pyré (postup viz výše; z cca 130 g mražených malin)
  • 20 g medu
  • 1 lžička másla
  • 5 g medoviny (není nutné)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA PUSINKY

  • 1
    Smícháme v kovové misce všechny ingredience a postavíme misku nad vodní lázeň (aby se nedotýkala vody). Za stálého jemného šlehání ruční metličkou zahříváme na mírném stupni, dokud se cukr v tekutině nerozpustí (zkuste mezi prsty). Pak přesuneme mimo páru do mísy od robota a začneme šlehat na nižší otáčky (stupeň 2 z 6). Postupně po několika minutách zrychlíme šlehání a po dalších několika minutách zrychlíme na maximum a ještě dalších několik minut šleháme. Sníh bude krásný bílý lesklý, bez bublin a bude vytvářet měkké, ale stabilní špičky a nebude už teplý. Pokud je ještě teplý, musí před stříkáním vystydnout.
  • 2
    Nastříkáme zvolenou špičkou na pečící papír na připraveném plechu ve vzdálenosti minimálně 2-3 cm od sebe a poklademe rozpůlenými pistáciemi.
  • 3
    Pečeme v troubě zapnuté na horkovzduch (máte-li ten jemnější, použijte jej) na 90°C klidně dva plechy najednou 2 hodiny 15 minut (pokud stříkáte větší pusinky – růžičky např. – pečte 2,5 hodiny). Troubu neotvírejte a pusinky nechte alespoň další hodinu ve vypnuté troubě.

POSTUP NA MALINOVÝ KRÉM

  • 1
    Zahřejte v rendlíku malinové pyré a med. Přiveďte k varu, odstavte a vmíchejte medovinu. Nalijte na připravenou čokoládu v misce a prošlehejte ponorným mixérem. Nakonec zašlehejte máslo.
  • 2
    Nechte zatuhnout v lednici přikryté potravinovou fólií na dotyk minimálně dvě hodiny (krém musí být pevný).
  • 3
    Srovnejte si pusinky podle velikosti a vždy dvě k sobě krémem spojte (ideální je použít cukrářský sáček s kulatou špičkou – naneste na jednu pusinku a druhou ji přiklopte).
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA PUSINKY

SUROVINY NA MALINOVÝ KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE