6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 40 cukrářských piškotů
  • 2 lžíce amaretta (italský likér)
  • 2 šálky kávy
  • 5 lžic cukru
  • 5 vajec
  • Kakao
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Šlehejte žloutky s cukrem tak dlouho, až směs zbělá, pak do nich důkladně vmíchejte mascarpone.
  • 2Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a zlehka ho do směsi zapracujte.
  • 3Vychladlou kávu s amarettem vlijte do misky a rychle v ní namáčejte cukrářské piškoty. Polovinou piškotů poklaďte dno zapékací nádoby, na ně rozprostřete vrstvu z poloviny mascarponového krému a opět pokryjte vrstvou máčených piškotů. Poslední vrstva je krémová. Uložte alespoň na 3 hodiny (ideálně na 12 hodin) do chladničky.
  • 4Před servírováním jemně posypte kakaem.
Rohlík vaří

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY