Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 125 g tvarohu v papírovém obalu
  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 65 g třtinového cukru
  • 200 g celozrnné mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Nastrouhaná kůra z půlky citronu
  • 50 g sušených švestek
  • 50 g sušených meruněk
  • 50 g lískových ořechů

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 30 g másla

SUROVINY K TIPU

  • Stévie v prášku
  • Třtinový cukr moučka

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V míse prošleháme tvaroh, máslo, vejce, vanilku a cukr. Přidáme mouku, prášek do pečiva a citronovou kůru. Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky a ořechy posekáme. Přidáme do těsta a smícháme. Na závěr přesuneme těsto na vál, jemně podsypeme moukou a ještě několikrát rukama prohněteme. Těsto rozválíme na 3 cm plát, který přehneme po delší straně a položíme do ¾ a vznikne tak klasický tvar štoly.
  • 2
    Troubu vyhřejeme na 180 °C. Štolu přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut. Následně teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 15 minut.
  • 3
    Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Tip
Jako alternativa klasickému cukru dobře poslouží moučka z třtinového cukru nebo stévie v prášku.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA DOKONČENÍ

SUROVINY K TIPU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE