Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g hladké pohankové mouky
- 80 g moučkového třtinového cukru
- 80 g másla
- 2 vejce
- 60 g 70% čokolády
- 20 g holandského kakaa
- Pekanové ořechy
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Máslo a vejce vytáhneme hodinu předem z lednice.
- 2Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladit, aby nebyla horká, ale zůstala stále tekutá. Do mísy prosejeme 180 g mouky, přidáme cukr, povolené máslo, vejce, kakao a rozpuštěnou čokoládu. Smícháme, aby se všechny suroviny spojily. Přemístíme na vál, podsypeme 20 g mouky a těsto ještě ručně zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.
- 3Z těsta odebíráme 15 g kousky a tvoříme kuličky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Na každou kuličku položíme pekanový ořech a jemně přimáčkneme.
- 4Troubu vyhřejeme na 160 °C. Bochánky pečeme přibližně 15 minut.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!