4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BANH XEO

  • 400 ml kokosového mléka
  • 300 g bůčku
  • 300 g krevet
  • 200 g rýžové mouky
  • 2 lžička kurkumy
  • 2 lžičky tapiokového škrobu
  • 2 lžičky cukru
  • mungo klíčky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžičky soli

OMÁČKA

  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 chilli papričky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Nejprve si připravte rybí omáčku. Papričku nakrájejte na malé kousky, stejně tak česnek (případně prolistujte) a smíchejte spolu se 4 lžícemi vody se zbylými surovinami.

POSTUP

  • 1Ve velké míse smíchejte rýžovou mouku, tapiokový škrob, cukr, sůl a kurkumu. Za stálého míchání přidejte kokosové mléko. Poté přidejte 200 ml vody. Do těsta nakrájejte jarní cibulku. Nechtě těsto chvíli odpočinout.
  • 2Na rozpáleném oleji orestujte krevety a bůček, přidejte špetku soli, opepřete a dochuťte připravenou rybí omáčkou.
  • 3Připravte si pánev, rozpalte olej a nalijte těsto na pánev.
  • 4Krouživým pohybem těsto rozmístěte rovnoměrně po pánvi.
  • 5Na placku položte krevety a bůček, posypte hrstí klíčků. Když je prostředek placky propečený a okraje začnou hnědnout, tak opatrně placku přehněte. Nechte ji ještě chvilku dojet.
  • 6Rýžovou placku namáčíte v připravené zálivce.
Marcela Vuong

Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

BANH XEO

400 ml kokosového mléka

Kokosové mléko bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g bůčku

Vepřový bůček v celku bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g krevet

 

200 g rýžové mouky

 

2 lžička kurkumy

 

2 lžičky tapiokového škrobu

 

2 lžičky cukru

 

mungo klíčky

 

1 ks jarní cibulky

 

2 lžičky soli

 

OMÁČKA

2 lžíce rybí omáčky

 

2 lžíce limetové šťávy

 

2 lžíce třtinového cukru

 

2 stroužky česneku

 

1/2 chilli papričky