Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SALÁT

  • 1 kg brambor, varný typ A
  • 250 ml vývaru, nejlépe hovězího
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 20 ml jemného bílého vinného octa
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

NA DOKONČENÍ

  • 1 červená cibule
  • 2 kyselé okurky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory důkladně umyjte, ale neloupejte, a uvařte v osolené horké vodě nebo ještě lépe na páře doměkka. Bude to trvat zhruba 25-30 minut podle jejich velikosti. Zásadně vařte vždy stejně velké brambory, jinak se některé rozvaří dřív, než jiné stačí změknout.
  • 2Uvařené brambory slijte nebo vyndejte z parní lázně a nechte 10 minut odpočinout nezakryté, aby se z nich odpařila zbylá voda a trochu zchladly. Jakmile je můžete vzít do ruky, oloupejte je a vzápětí nakrájejte nožem na plátky silné necelého půl centimetru.
  • 3Vývar zahřejte v malém kastrůlku téměř k varu a přilijte k němu olej a ocet. Osolte ho, měl by být tak slaný, jak by se vám na chuť líbilo, a opepřete, jak máte rádi. Pokud jste vařili brambory v páře, přidejte ještě jednu velkou špetku soli navíc.
  • 4Ještě za tepla zalijte nakrájené brambory horkým ochuceným vývarem a několikrát opatrně promíchejte velkou lžící pěkně odspodu. Zhruba po 10 až 20 pohybech lžící se zálivka částečně vstřebá a zbytek začne houstnout vlivem škrobu z brambor; to je přesně ta konzistence, o kterou jde.
  • 5Cibuli nebo okurky nakrájejte na drobné kousky či na tenké plátky a přidejte k bramborám. Naposledy promíchejte, načež nechte 15-20 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  • 6Před samotným podáváním salát znovu ochutnejte a pokud je to potřeba, dosolte. Vyčkávající brambory dokáží absorbovat mnoho soli, která pak může chybět.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SALÁT

NA DOKONČENÍ