Doprava

Košík

14 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 30 g másla
  • 100 g lískových ořechů bez slupky
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

SUROVINY K TIPU

  • Vlašské ořechy
  • Mandle
  • Piniové oříšky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si nachystejte formu (25 cm × 25 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
  • 2
    Připravte si vodní lázeň: Nachystejte si 2 různě velké nádoby, které do sebe zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do hrnce nalijeme trochu vody a přivedeme ji k varu. Poté ztlumíme plamen na mírný stupeň a zasuneme do hrnce misku – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Do misky vložte čokoládu a máslo a nechte je pozvolna rozpustit nad horkou párou.
  • 3
    Mezitím si na středním plameni rozpalte pánev. Ořechy nasekejte nahrubo a v momentě, kdy bude pánev rozpálená, je do ní vložte a pražte nasucho za stálého promíchávání 3–4 minuty na středním plameni. Poté plamen vypněte a ořechy nechte na pánvi dojít.
  • 4
    Ve chvíli, kdy se čokoláda rozpustí, vypněte plamen, k čokoládě přidejte ořechy, kokosové mléko a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte.
  • 5
    Čokoládovou směs vlijte do připravené formy a tu vložte alespoň na 4 hodiny do mrazáku. Po uplynutí uvedeného času fudge nakrájejte na požadované kousky a podávejte.
  • 6
    Hotový fudge můžete skladovat v mrazáku, kde vydrží cca 1–2 měsíce.
Tip
Místo lískových ořechů můžete použít i vlašské ořechy, mandle nebo pinie.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY K TIPU