Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
- 30 g másla
- 100 g lískových ořechů bez slupky
- 250 ml kokosového mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
SUROVINY K TIPU
- Vlašské ořechy
- Mandle
- Piniové oříšky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si nachystejte formu (25 cm × 25 cm) a vyložte ji potravinovou fólií.
- 2Připravte si vodní lázeň: Nachystejte si 2 různě velké nádoby, které do sebe zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do hrnce nalijeme trochu vody a přivedeme ji k varu. Poté ztlumíme plamen na mírný stupeň a zasuneme do hrnce misku – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Do misky vložte čokoládu a máslo a nechte je pozvolna rozpustit nad horkou párou.
- 3Mezitím si na středním plameni rozpalte pánev. Ořechy nasekejte nahrubo a v momentě, kdy bude pánev rozpálená, je do ní vložte a pražte nasucho za stálého promíchávání 3–4 minuty na středním plameni. Poté plamen vypněte a ořechy nechte na pánvi dojít.
- 4Ve chvíli, kdy se čokoláda rozpustí, vypněte plamen, k čokoládě přidejte ořechy, kokosové mléko a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte.
- 5Čokoládovou směs vlijte do připravené formy a tu vložte alespoň na 4 hodiny do mrazáku. Po uplynutí uvedeného času fudge nakrájejte na požadované kousky a podávejte.
- 6Hotový fudge můžete skladovat v mrazáku, kde vydrží cca 1–2 měsíce.
Tip
Místo lískových ořechů můžete použít i vlašské ořechy,
mandle nebo pinie.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.