Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vejce
- Plechovku loupaných rajčat
- 50 g přírodního kozího sýru
- 1 červenou papriku
- 1 menší červenou cibuli
- Stroužek česneku
- 10 g řepkového oleje
- Lžičku římského kmínu
- Lžičku sladké papriky
- Lžičku pálivé papriky (dle chuti)
- Sůl
- Pepř
- Petržel
PŘÍLOHA
- 150 g žitného pečiva
- Pita chléb
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 12282 kJ, 28 g bílkovin, 52 g sacharidů, 24 g tuků, 7 g vlákniny
POSTUP
- 1Na větší pánvi na oleji orestujte cibuli, poté přidejte česnek, papriku, římský kmín a nechte rozvonět. Následně přidejte loupaná rajčata. Snižte plamen, nechte zhruba 8-10 minut probublávat a osolte.
- 2Do omáčky poté udělejte důlky na vajíčko, rozklepněte do každého jedno vejce, zakryjte pokličkou a nechte péct asi 5 minut.
- 3Na závěr posypte rozdrobeným kozím sýrem. Podávejte posypané petrželkou a s žitným pečivem nebo tradičně s pitou, nejlépe celozrnnou.

Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.