• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SALÁT

  • 20 ks růžičkové kapusty
  • 100 g nivy
  • hrst loupaných mandlí
  • hrst sušených brusinek

ZÁLIVKA

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kapustičky očistěte a rozeberte na jednotlivé lístky. Přiveďte k varu asi 2 litry vody, důkladně osolte a kapustové lístky v ní zprudka a nezakryté povařte 1-2 minuty. Vzápětí sceďte a nechte v ledově studené vodě vychladnout. Tak si kapusta zachová svou barvu i křupavost.
  • 2Mandle opečte v suché pánvi, až zezlátnou a rozvoní se. Případně je můžete na plný výkon opéct v mikrovlnné troubě, stačí je nasypat na vhodný talířek a promíchávat každou minutu. Zhruba po 3-4 minutách by měly být hotové.
  • 3Metličkou smíchejte ingredience na zálivku. Kapustové lístky vyjměte z ledové vody a nechte okapat, případně je vysušte v odstředivce na salát. Jemně promíchejte se zálivkou a rozdělte na talíře. Zasypte mandlemi, brusinkami a rozdrobenou nivou a ihned podávejte s kouskem čerstvého pečiva.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SALÁT

20 ks růžičkové kapusty

Kapusta růžičková bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g nivy

Sýr Niva bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

hrst loupaných mandlí

 

hrst sušených brusinek

 

ZÁLIVKA

2 lžíce olivového oleje

 

1 lžíce vinného octa

 

čerstvě mletý černý pepř

 

sůl