Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
10 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 g ovesné mouky
  • 100 g ovesných vloček jemných
  • 750 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 85 g másla (rozpuštěného)
  • 180 ml polotučného mléka
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 80 g mletých vlašských ořechů (lze nahradit mandlovou moukou)
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 40 g medu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 70 g hořké čokolády (min. 77 % kakaa)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Mezitím si připravte sušenky. Ve větší míse smíchejte ovesnou mouku, ovesné vločky, mletou skořici, rozpuštěné máslo, mléko, prášek do pečiva, mleté vlašské ořechy a vejce. Ze vzniklé směsi vypracujte řidší těsto. Pokud je těsto moc hutné, přidejte trochu mléka. Z hotového těsta začněte na připravený plech pomocí lžíce tvořit kolečka (Ø cca 7 cm) – z tohoto množství těsta vznikne 14 koleček. Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech na 17–18 minut do trouby předehřáté na na 185–190 °C.
  • 3Po upečení sušenek vyjměte z plechu a nechte alespoň 40 minut vychladnout.
  • 4Mezitím si připravte tvarohový krém. V míse smíchejte vanilkový extrakt s 550 g tvarohu a medem. Směs pečlivě promíchejte.
  • 5Jakmile jsou sušenky vychladlé, připravte si formu na srnčí hřbet nebo užší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Následně začněte na spodní část formy skládat upečené sušenky těsně vedle sebe, aby byla sušenková vrstva celistvá. Jakmile je spodní vrstva hotová, naneste na ni cca 2–2,5 cm vrstvu připraveného tvarohového krému. Na tvarohový krém poté naneste další sušenkovou vrstvu. Stejným způsobem pokračujte, dokud forma nebude plná, přičemž poslední vrstva by měla být tvořena sušenkami.
  • 6Naplněnou formu vložte do lednice a nechte alespoň 12 hodin odležet.
  • 7Po uplynutí času vyjměte obsah z formy a připravte si menší mísu. Do mísy vložte zbylých 200 g tvarohu a kakao a společně promíchejte. Vzniklou směsí pokryjte sušenkové řezy ze všech stran.
  • 8Nakonec na řezy najemno nastrouhejte hořkou čokoládu. Nastrouhanou čokoládou se snažte řezy pokrýt opět ze všech stran. Poté vložte sušenkové řezy zpět do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené sušenkové řezy nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE