Doprava

Košík

10 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 g ovesné mouky
  • 100 g ovesných vloček jemných
  • 1 lžička mleté skořice
  • 85 g másla (rozpuštěného)
  • 180 ml polotučného mléka
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 80 g mletých vlašských ořechů (lze nahradit mandlovou moukou)
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 750 g polotučného tvarohu
  • 40 g medu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 70 g hořké čokolády (min. 77 % kakaa)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2
    Mezitím si připravte sušenky. Ve větší míse smíchejte ovesnou mouku, ovesné vločky, mletou skořici, rozpuštěné máslo, mléko, prášek do pečiva, mleté vlašské ořechy a vejce. Ze vzniklé směsi vypracujte řidší těsto. Pokud je těsto moc hutné, přidejte trochu mléka. Z hotového těsta začněte na připravený plech pomocí lžíce tvořit kolečka (Ø cca 7 cm) – z tohoto množství těsta vznikne 14 koleček. Jakmile zpracujete všechno těsto, vložte plech na 17–18 minut do trouby předehřáté na na 185–190 °C.
  • 3
    Po upečení sušenek vyjměte z plechu a nechte alespoň 40 minut vychladnout.
  • 4
    Mezitím si připravte tvarohový krém. V míse smíchejte vanilkový extrakt s 550 g tvarohu a medem. Směs pečlivě promíchejte.
  • 5
    Jakmile jsou sušenky vychladlé, připravte si formu na srnčí hřbet nebo užší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Následně začněte na spodní část formy skládat upečené sušenky těsně vedle sebe, aby byla sušenková vrstva celistvá. Jakmile je spodní vrstva hotová, naneste na ni cca 2–2,5 cm vrstvu připraveného tvarohového krému. Na tvarohový krém poté naneste další sušenkovou vrstvu. Stejným způsobem pokračujte, dokud forma nebude plná, přičemž poslední vrstva by měla být tvořena sušenkami.
  • 6
    Naplněnou formu vložte do lednice a nechte alespoň 12 hodin odležet.
  • 7
    Po uplynutí času vyjměte obsah z formy a připravte si menší mísu. Do mísy vložte zbylých 200 g tvarohu a kakao a společně promíchejte. Vzniklou směsí pokryjte sušenkové řezy ze všech stran.
  • 8
    Nakonec na řezy najemno nastrouhejte hořkou čokoládu. Nastrouhanou čokoládou se snažte řezy pokrýt opět ze všech stran. Poté vložte sušenkové řezy zpět do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené sušenkové řezy nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE