Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 50 ml polotučného mléka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 30 g třtinového cukru
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 1 balení kypřicího prášku do pečiva (12 g)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 250 g hořké čokolády (min. 77 % kakaa)
  • 150 ml vody
  • 12 g práškového agaru
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 80 g medu
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si pečicí formu (25 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2Do větší mísy vložte žloutky, třtinový cukr, mléko a 70 g másla a vše důkladně šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Následně do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, škrob a kakao a vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  • 3Poté si nachystejte vyšší šlehací nádobu, vložte do ní bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (3–4 minuty). Hotový sníh následně po částech (minimálně rozdělený na poloviny) opatrně vpracujte do těsta.
  • 4Jakmile budete mít těsto hotové, rozprostřete ho do připravené formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte 11–13 minut na 175–180° C. Upečený korpus ponechte ve formě a nechte 30–40 minut vychladnout.
  • 5Mezitím si v menším hrnci na středním plameni přiveďte k varu vodu. Jakmile voda začne vřít, přisypte do hrnce agar a za stálého míchání vařte 1–1,5 minuty, dokud agar nezačne želírovat. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a agar ponechte v hrnci. Nyní do větší mísy vložte tvaroh, vanilkový extrakt, med a obsah hrnce s agarem, důkladně promíchejte a tuto tvarohovou směs naneste na korpus. Celou formu zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice alespoň na 3–4 hodiny. Jakmile bude krém dostatečně tuhý, připravte si poslední čokoládovou vrstvu.
  • 6Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu: Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou. K rozpuštěné čokoládě přidejte zbylé máslo a důkladně promíchejte. Čokoládu opatrně nalijte na tvarohový krém a rovnoměrně rozprostřete. Formu poté opět vložte do lednice alespoň na 1,5 hodiny. Po uplynutí uvedeného času vyjměte obsah z formy, nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE