Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřové kýty nebo plece
  • 400 g drcených konzervovaných rajčat
  • 4 sterilované okurky (velikost 6-7 cm)
  • 2 červené kapie
  • 1 velká cibule
  • feferonka nebo chilli podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 odměrná lžíce octa (15 ml)
  • 2 zarovnané lžičky cukru
  • 1 zarovnaná lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájejte nejprve na půl centimetru silné plátky a potom na nudličky nebo jiné tvary, zásadně však podobné velikosti. Nakrájené maso promíchejte se solí.
  • 2Rozehřejte větší nerezovou pánev nebo kastrol na poměrně silném plameni, vlijte do ní olej a vzápětí přidejte maso. Zprudka opékejte za občasného promíchání, až maso získá ze všech stran půvabnou zlatou barvu. Je možné, že se zpočátku z masa uvolní tekutina, která zabrání opékání, je třeba vytrvat, kastrol nebo pánev dál zahřívat a počkat, až se tekutina úplně vypaří až na původní tuk, pak teprve bude možné maso důkladně opéct.
  • 3Zatímco se maso opéká, oloupejte cibuli, rozkrojte ji napůl a nakrájejte na příčná půlkolečka. Papriky oloupejte škrabkou (stačí v místech, kam se s ní dostanete, na dokonalost si zde hrát vůbec nemusíte), pak teprve jim vyřízněte jaderník a zbavte je vnitřních žeber. Následně papriky rozkrojte na několik kousků a ty pak ještě překrájejte na centimetrové nudličky. Okurky oloupejte škrabkou a nakrájejte na tenké, šikmé plátky.
  • 4K opečenému masu vhoďte cibuli a ještě asi dvě minuty opékejte, až i cibule získá zlatavou barvu. Pokud by se vám mezitím začalo v pánvi něco příliš připékat, stačí podlít dvěma lžícemi vody, přípečky se hned rozpustí, dno pánve se vyčistí a připálení se tím zabrání. (Dvě lžíce vody nejsou totéž jako půl skleničky, myslete na to. Příliš mnoho vody ukončí opékání.)
  • 5V dalším kroku přidejte do pánve nakrájenou papriku a ještě asi půl minuty bleskově promíchejte. Zasypte cukrem, zalijte octem a nechte ho odpařit, aby po tekutině nezůstal žádný náznak. Teprve potom přidejte okurky, konzervovaná rajčata, feferonky nebo chilli, naposledy promíchejte, ztlumte žár na minimum, zakryjte poklicí a nechte pomaličku dusit aspoň 30 minut, až maso změkne. V mezičase si určitě stihnete připravit přílohu, jako například bramboráčky, americké brambory, pečené brambory, hranolky, chleba nebo dušenou rýži.
  • 6Jakmile bude maso měkké, ochutnejte jídlo, zda nepotřebuje dosolit. Podávejte za odměnu nebo za trest, jak potřebujete.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g vepřové kýty nebo plece

Vepřová kýta nebo plec bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g drcených konzervovaných rajčat

Drcená rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 sterilované okurky (velikost 6-7 cm)

 

2 červené kapie

 

1 velká cibule

 

feferonka nebo chilli podle chuti

 

2 lžíce rostlinného oleje

 

1 odměrná lžíce octa (15 ml)

 

2 zarovnané lžičky cukru

 

1 zarovnaná lžička soli