Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
50 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 150 g sýra Gruyère
  • 100 ml mléka
  • 10 g sušeného droždí
  • Lžička soli
  • 1 vejce + 1 vejce na potření

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mléko dohromady s máslem rozpustíme v kastrolku a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosejeme, přidáme droždí, vejce, sůl, sýr a prochladlé mléko s máslem. Vypracujeme hutnější těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na jednu hodinu kynout na teplejší místo.
  • 2Vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejné díly, z nich vyválíme váleček o průměru 3 cm. Každý váleček rozdělíme na 25 stejně velkých dílků.
  • 3Rukama na vále z každého dílku vyválíme tyčinku dlouhou cca 10 cm. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4Vejce rozšleháme a tyčinky jím potřeme. Můžeme je posypat mákem, sezamem nebo kmínem. Necháme kynout ještě 30 minut na plechu.
  • 5Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE