Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 150 g sýra Gruyère
- 100 ml mléka
- 1 vejce + 1 vejce na potření
- 10 g sušeného droždí
- Lžička soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mléko dohromady s máslem rozpustíme v kastrolku a necháme lehce vychladnout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosejeme, přidáme droždí, vejce, sůl, sýr a prochladlé mléko s máslem. Vypracujeme hutnější těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na jednu hodinu kynout na teplejší místo.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na 2 stejné díly, z nich vyválíme váleček o průměru 3 cm. Každý váleček rozdělíme na 25 stejně velkých dílků.
- 3Rukama na vále z každého dílku vyválíme tyčinku dlouhou cca 10 cm. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Vejce rozšleháme a tyčinky jím potřeme. Můžeme je posypat mákem, sezamem nebo kmínem. Necháme kynout ještě 30 minut na plechu.
- 5Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.