Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 vajec
- 220 g krupicového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g strouhaného kokosu + na vysypání formy
- 50 g hrubě mletých blanšírovaných mandlí
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 200 ml kokosového mléka
- Špetka soli
- Slunečnicový olej
- Moučkový cukr
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
- 2Mouku promícháme s kokosem, mandlemi a kypřícím práškem. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. K bílkům přidáme špetku soli vyšleháme z nich sníh, postupně po lžících do sněhu zašleháme krupicový cukr a následně žloutky jeden po druhém.
- 3Na závěr do těsta opatrně zamícháme kokosové mléko a suché suroviny. Těsto nalijeme do formy a pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 175°C. Zda je bábovka upečená zjistíme zapíchnutím špejle do bábovky, pokud zůstane po vytažení čistá, je upečená.
- 4Bábovku necháme 10 minut zchladnout ve formě na roštu, potom ji vyklopíme opatrně na rošt a necháme úplně vychladnout.
- 5Před podáváním ji poprášíme moučkovým cukrem.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.