2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g uzeného boku (nebo jiného uzeného masa, případně špeku)
  • 100 g brynzy
  • 100 g pohanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pohanku přeberte, propláchněte na cedníku, vsypte do menšího kastrůlku a zalijte 250 ml vroucí vody. Osolte velkorysou špetkou soli, přiveďte společně k varu a pod pokličkou zvolna povařte 5 minut. Poté pohanku odstavte, neodkrývejte a nechte stát 20 minut. Za tu dobu by měla změknout, nabýt na objemu a vstřebat všechnu vodu.
  • 2Zatímco se pohanka dusí, nakrájejte uzené maso na kostičky, česnek nadrobno a cibuli nahrubo. Do pánve vhoďte nejprve maso, podlijte jednou lžící vody a na středně silném plameni zahřívejte, až maso pustí vlastní tuk. Pokud použijete maso libové, téměř bez tuku, budete muset přidat lžíci sádla. Poté zesilte plamen a maso krátce osmahněte, aby místy zezlátlo. Pak přidejte cibuli a česnek, opět trochu ztlumte plamen a za občasného promíchání nechte změknout a zesklovatět.
  • 3Do masovo-cibulové směsi vmíchejte uvařenou pohanku. Rozdělte do misek, posypte brynzou, případně nešetřete čerstvými bylinkami.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

100 g uzeného boku (nebo jiného uzeného masa, případně špeku)

Uzený bok bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g brynzy

Bryndza bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g pohanky

 

2 stroužky česneku

 

1 menší cibule

 

sůl