Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA ZELENINOVÝ VÝVAR

  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička olivového oleje

SUROVINY NA PASTINÁKOVÝ KRÉM

  • 250 g pastináku
  • 1 šalotka
  • 1 ks brambory (cca 120 g)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička oleje
  • 100 g zakysané smetany
  • Špetka mletého muškátového oříšku

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • Kváskový nebo žitný chléb
  • Výhonky červené ředkvičky
  • Petrželová nať

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na vývar omyjeme mrkev a petržel. Oloupeme je pomocí škrabky a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Do hrnce s nepřilnavým dnem nalijeme lžičku oleje a zeleninu 5 minut restujeme. Zalijeme 2 litry vody, přidáme koření a sůl a vaříme 45 minut na mírném plameni. Vývar přecedíme a připravíme si 1l na přípravu polévky. Zbytek uchováme v lednici na přípravu jiného jídla nebo zamrazíme na pozdější využití.
  • 2Pastinák omyjeme očistíme škrabkou a nakrájíme na kostky. Šalotku nakrájíme nadrobno. Brambor oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 3Do hrnce s nepřilnavým povrchem nalijeme 1 lžičku oleje. Přisypeme šalotku a na mírném plameni restujeme dosklovata. Přidáme pastinák dále restujeme. Jakmile je pastinák také dosklovata, přidáme bramboru, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut.
  • 4Uvařenou polévku vložíme do stolního mixéru a důkladně rozmixujeme. Mixováním pomocí stolního mixéru dosáhneme krémové a nadýchané konzistence. Polévku můžeme rozmixovat i ponorným tyčovým mixérem. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a dochutíme mletým muškátovým oříškem.
  • 5Plátek chleba nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi s nepřilnavým dnem.
  • 6Polévku podáváme s chlebovými krutony, posypanou výhonky červené ředkvičky a lístky petrželové natě.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA ZELENINOVÝ VÝVAR

SUROVINY NA PASTINÁKOVÝ KRÉM

SUROVINY K PODÁVÁNÍ