Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 100 g jemně mletých ovesných vloček
  • 150 g celozrnné ječné mouky
  • 100 g arašídového másla
  • 25 g čekankového sirupu
  • 120 - 150 ml mléka
  • Špetku soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 450 g dýně hokkaido
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 70 g čekankového sirupu
  • Zhruba 4 cm kousek zázvoru
  • Lžičku skořice
  • Malé množství muškátového oříšku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

SUROVINY K TIPU

  • Moučkový cukr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI

  • 1861 kJ, 10 g bílkovin, 22 g sacharidů bez posypání cukrem, 8 g tuku, 9 g vlákniny

POSTUP

  • 1Začněte tím, že si připravíte těsto. Smíchejte všechny ingredience a na závěr přidávejte mléko tak, abyste vytvořili ideální konzistenci těsta – svou konzistencí by mělo připomínat např. listové těsto. Množství mléka závisí třeba i na tom, jak tekuté je arašídové máslo. Těsto propracujte rukama a dejte uležet do lednice alespoň na 30 minut.
  • 2Mezitím upečte dýni. Nakrájejte ji na asi 1 cm silné plátky, vyskládejte na pečící papír a na 180 °C pečte 20 minut.
  • 3Po upečení nechte dýni vychladnout a poté ji oloupejte. Mezi tím, co bude chladnout, připravte náplň.
  • 4Smíchejte tvaroh, vejce, čekankový sirup, skořici, oloupaný a nastrouhaný zázvor a muškátový oříšek (oříšek zhruba 6x strouhněte) a tyčovým mixérem promíchejte. Následně přidejte oloupanou dýni a opět rozmixujte.
  • 5Z lednice vyndejte těsto a vytlačte ho do formy. Vrstva těsta by měla být asi 0,5 cm silná, dbejte především na to, aby v něm nebyly díry a abyste měli dostatečně vysoký okraj – zhruba 3 cm.
  • 6Poté vlijte náplň a pečte 45 minut na 190 °C.
Tip
Pokud na vás bude koláč málo sladký, posypte ho lžičkou moučkového cukru - má pouhé 3 gramy, a to je množství téměř zanedbatelné.
Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SUROVINY K TIPU