Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g hladké mouky
- 25 g kakaa (doporučuji kvalitní s vyšším podílem kakaového másla)
- 70 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalování
- 25 g změklého másla
- 1 vejce
- 3 lžičky pomerančové kůry nebo pomerančových vloček a 1 lžička pomerančové šťávy
- ½ lžičky prášku do pečiva
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pomeranč omyjeme, odrhneme kartáčkem a přelijeme 3x vařící vodou, aby se zbavil voskování a chemikálií. Oranžovou část kůry ostrouháme na jemném struhadle.
- 2Mouku prosejeme s kakaem, práškem do pečiva a 70 g moučkového cukru. Přidáme jedno rozšlehané vejce, máslo, pomerančové vločky nebo kůru a likér nebo šťávu. Vypracujeme těsto, které je hodně lepivé. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce.
- 3Vychlazené těsto rozdělíme na 25 částí, vytváříme z nich kuličky, které ihned obalujeme v silné vrstvě prosátého moučkového cukru. Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem ve velkých rozestupech, během pečení hodně naskočí.
- 4Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Necháme je částečně vychladnout na plechu a poté je přeneseme na rošt. V uzavřené nádobě vydrží asi 7 dnů.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.