25 SUŠENEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g hladké mouky
  • 25 g kakaa (doporučuji kvalitní s vyšším podílem kakaového másla)
  • 25 g změklého másla
  • 1 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 70 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalování
  • 3 lžičky pomerančové kůry nebo pomerančových vloček a 1 lžička pomerančové šťávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pomeranč omyjeme, odrhneme kartáčkem a přelijeme 3x vařící vodou, aby se zbavil voskování a chemikálií. Oranžovou část kůry ostrouháme na jemném struhadle.
  • 2Mouku prosejeme s kakaem, práškem do pečiva a 70 g moučkového cukru. Přidáme jedno rozšlehané vejce, máslo, pomerančové vločky nebo kůru a likér nebo šťávu. Vypracujeme těsto, které je hodně lepivé. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce.
  • 3Vychlazené těsto rozdělíme na 25 částí, vytváříme z nich kuličky, které ihned obalujeme v silné vrstvě prosátého moučkového cukru. Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem ve velkých rozestupech, během pečení hodně naskočí.
  • 4Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Necháme je částečně vychladnout na plechu a poté je přeneseme na rošt. V uzavřené nádobě vydrží asi 7 dnů.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

50 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

25 g kakaa (doporučuji kvalitní s vyšším podílem kakaového másla)

Kakao bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

25 g změklého másla

 

1 vejce

 

½ lžičky prášku do pečiva

 

70 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalování

 

3 lžičky pomerančové kůry nebo pomerančových vloček a 1 lžička pomerančové šťávy