40 SUŠENEK
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 125 g hladké mouky
- 80 g másla
- 35 g moučkového cukru
- 30 g mléka
- 20 g lískooříškové mouky
- 1 žloutek
- 1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)
- tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hladkou mouku prosijeme a promícháme s lískooříškovou moukou a solí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutek, po troškách mléko a aroma. Na závěr krátce zašleháme mouky.
- 2Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (např. řezaná hvězda 1M) naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkame malé kytičky. Silnější špejlí nebo hůlkou na jídlo uděláme do středu každé kytičky důlek. Igelitový sáček naplníme marmeládou, ustřihneme špičku a důlky naplníme. Takto připravené sušenky vložíme na 3 hodiny do ledničky nebo na 20 minut do mrazničky.
- 3Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečené sušenky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na roštu.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.