40 SUŠENEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 125 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 35 g moučkového cukru
  • 30 g mléka
  • 20 g lískooříškové mouky
  • 1 žloutek
  • 1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)
  • tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hladkou mouku prosijeme a promícháme s lískooříškovou moukou a solí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutek, po troškách mléko a aroma. Na závěr krátce zašleháme mouky.
  • 2Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (např. řezaná hvězda 1M) naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkame malé kytičky. Silnější špejlí nebo hůlkou na jídlo uděláme do středu každé kytičky důlek. Igelitový sáček naplníme marmeládou, ustřihneme špičku a důlky naplníme. Takto připravené sušenky vložíme na 3 hodiny do ledničky nebo na 20 minut do mrazničky.
  • 3Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečené sušenky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na roštu.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

125 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

35 g moučkového cukru

 

30 g mléka

 

20 g lískooříškové mouky

 

1 žloutek

 

1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)

 

tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)

 

špetka soli