Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 80 g másla
- 35 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 30 g mléka
- 125 g hladké mouky
- 20 g lískooříškové mouky
- špetka soli
- 1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)
- tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)
POSTUP
- 1Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hladkou mouku prosijeme a promícháme s lískooříškovou moukou a solí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutek, po troškách mléko a aroma. Na závěr krátce zašleháme mouky.
- 2Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (např. řezaná hvězda 1M) naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkame malé kytičky. Silnější špejlí nebo hůlkou na jídlo uděláme do středu každé kytičky důlek. Igelitový sáček naplníme marmeládou, ustřihneme špičku a důlky naplníme. Takto připravené sušenky vložíme na 3 hodiny do ledničky nebo na 20 minut do mrazničky.
- 3Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečené sušenky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na roštu.

Laskominy od Maryny
A successful Brno-based food blogger and owner of a great bakery has teamed up with Rohlik to bring you a batch of great treats.
