Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

40 SUŠENEK
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 80 g másla
  • 35 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 30 g mléka
  • 125 g hladké mouky
  • 20 g lískooříškové mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)
  • tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)

POSTUP

  • 1
    Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hladkou mouku prosijeme a promícháme s lískooříškovou moukou a solí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutek, po troškách mléko a aroma. Na závěr krátce zašleháme mouky.
  • 2
    Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (např. řezaná hvězda 1M) naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkame malé kytičky. Silnější špejlí nebo hůlkou na jídlo uděláme do středu každé kytičky důlek. Igelitový sáček naplníme marmeládou, ustřihneme špičku a důlky naplníme. Takto připravené sušenky vložíme na 3 hodiny do ledničky nebo na 20 minut do mrazničky.
  • 3
    Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečené sušenky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na roštu.
Laskominy od Maryny
A successful Brno-based food blogger and owner of a great bakery has teamed up with Rohlik to bring you a batch of great treats.

SUROVINY