Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 lžic rumu
- 200 g blanšírovaných mandlí
- 25 g kandované pomerančové kůry
- 25 g kandované citronové kůry
- 250 g hladké mouky
- 3 g sušeného droždí
- 100 ml mléka
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička mleté skořice
- 100 g marcipánu
- 200 g másla
- sůl
- moučkový cukr
- 120 g rozinek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rozinky opláchneme, dáme do uzavíratelné skleničky, přelijeme je rumem a uzavřené je necháme marinovat 8 hodin.
- 2Mandle nasekáme na hrubo, odebereme 50 g a ty promícháme s marinovanými rozinkami, s pomerančovou a citronovou kandovanou kůrou. Marcipán natrháme na menší kousky.
- 3Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozpustíme v něm cukr a droždí. 150 g mouky prosejeme a promícháme se skořicí a špetkou soli. Přidáme mléko s droždím, žloutek a vypracujeme lepivé těsto. Necháme 30 minut odpočívat na teplém místě bez průvanu.
- 4Do lehce vykynutého těsta zapracujeme marcipán se zbývající moukou, následně 100 g změklého másla a na závěr rozinky s kandovaným ovocem. Těsto necháme opět 30 minut kynout.
- 5Z vykynutého těsta odkrajujeme lžičkou kousky velké asi jako vlašský ořech, každý kousek z jedné strany namočíme do mandlí a položíme jej (mandlemi nahoru) na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme opět 15 minut kynout.
- 6Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Během pečení rozpustíme máslo a ihned po upečení jím potřeme mini štóly. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
- 7V uzavřené nádobě můžete uchovat až týden.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.