50 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g blanšírovaných mandlí
  • 200 g másla
  • 120 g zlatých rozinek
  • 100 g marcipánu
  • 25 g kandované pomerančové kůry
  • 25 g kandované citronové kůry
  • 3 g sušeného droždí
  • 100 ml mléka
  • 8 lžic rumu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 žloutek
  • moučkový cukr
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rozinky opláchneme, dáme do uzavíratelné skleničky, přelijeme je rumem a uzavřené je necháme marinovat 8 hodin.
  • 2Mandle nasekáme na hrubo, odebereme 50 g a ty promícháme s marinovanými rozinkami, s pomerančovou a citronovou kandovanou kůrou. Marcipán natrháme na menší kousky.
  • 3Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozpustíme v něm cukr a droždí. 150 g mouky prosejeme a promícháme se skořicí a špetkou soli. Přidáme mléko s droždím, žloutek a vypracujeme lepivé těsto. Necháme 30 minut odpočívat na teplém místě bez průvanu.
  • 4Do lehce vykynutého těsta zapracujeme marcipán se zbývající moukou, následně 100 g změklého másla a na závěr rozinky s kandovaným ovocem. Těsto necháme opět 30 minut kynout.
  • 5Z vykynutého těsta odkrajujeme lžičkou kousky velké asi jako vlašský ořech, každý kousek z jedné strany namočíme do mandlí a položíme jej (mandlemi nahoru) na plech vyložený pečicím papírem. Na plechu necháme opět 15 minut kynout.
  • 6Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Během pečení rozpustíme máslo a ihned po upečení jím potřeme mini štóly. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
  • 7V uzavřené nádobě můžete uchovat až týden.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g blanšírovaných mandlí

Oloupané mandle bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g másla

 

120 g zlatých rozinek

 

100 g marcipánu

 

25 g kandované pomerančové kůry

 

25 g kandované citronové kůry

 

3 g sušeného droždí

 

100 ml mléka

 

8 lžic rumu

 

1 lžíce krupicového cukru

 

1 lžička mleté skořice

 

1 žloutek

 

moučkový cukr

 

sůl