1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 110 g brambory
  • 20 g pšeničná celozrnná mouka
  • 20 g pšeničná mouka polohrubá
  • 1/2 vejce
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g kuřecích prsou
  • 80 ml smetana na vaření 12%
  • 30 g špenátu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
 

VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI

  • 12335 kJ, 38 g bílkovin, 59 g sacharidů, 18 g tuku

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte těsto na gnocchi. V osolené vodě doměkka uvařte brambory ve slupce, kterou po vychladnutí oloupejte. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte obě mouky, sůl, vejce a vytvořte kompaktní těsto.
  • 2Těsto si rozdělte na menší díly a uválejte váleček, který rozkrájejte na centimetrové kousky, ze kterých vytvořte kuličky. Vidličkou můžete vytvořit vroubkovaný vzor. Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je zceďte.
  • 3Poté si připravte omáčku. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek, následně přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a vše osolte a opepřete.
  • 4Jakmile se maso zatáhne, přidejte nasekaný špenát. Až špenát změkne, přidejte smetanu a chvíli povařte. Na pánev do hotové omáčky přidejte uvařené gnocchi a důkladně promíchejte.
Ne hladu

Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY