Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 110 g brambory
- 20 g pšeničná celozrnná mouka
- 20 g pšeničná mouka polohrubá
- 1/2 vejce
- 1 lžička řepkového oleje
- 50 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g kuřecích prsou
- 80 ml smetana na vaření 12%
- 30 g špenátu
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 12335 kJ, 38 g bílkovin, 59 g sacharidů, 18 g tuku
POSTUP
- 1Nejprve si připravte těsto na gnocchi. V osolené vodě doměkka uvařte brambory ve slupce, kterou po vychladnutí oloupejte. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte obě mouky, sůl, vejce a vytvořte kompaktní těsto.
- 2Těsto si rozdělte na menší díly a uválejte váleček, který rozkrájejte na centimetrové kousky, ze kterých vytvořte kuličky. Vidličkou můžete vytvořit vroubkovaný vzor. Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě a po vyplavání na hladinu je zceďte.
- 3Poté si připravte omáčku. Na rozehřátém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek, následně přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a vše osolte a opepřete.
- 4Jakmile se maso zatáhne, přidejte nasekaný špenát. Až špenát změkne, přidejte smetanu a chvíli povařte. Na pánev do hotové omáčky přidejte uvařené gnocchi a důkladně promíchejte.

Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept