Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- ½ chilli papričky
- 100 g červených sterilovaných fazolí
- 50 g kukuřice
- 200 g marinovaného tempehu
- 30 g koncentrovaného rajského protlaku
- Špetka mletého kmínu
- Špetka sušeného oregana
- 30 g vyzrálého sýra
- 2 menší cukety (cca 300 g kus)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- 1 limeta
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanička microgreens kedlubna
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli, česnek a chilli papričku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky. Tempeh rozdrobíme na kousky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cukety podélně rozřízneme a řádně vydlabeme vnitřek se semínky.
- 2Na lžíci olivového oleje osmažíme cibuli s česnekem a přidáme žlutou papriku. Chvíli opékáme a poté do pánve přidáme chilli papričku, fazole, kukuřici, tempeh a rajský protlak. Přidáme také koření a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a minutu dusíme na mírném plameni. Přidáme sýr, zamícháme a odstavíme z ohně.
- 3Troubu zapneme a nastavíme 200°C. Cukety naskládáme do zapékací mísy a jemně je osolíme. Cukety naplníme připravenou směsí a pečeme 30 minut. Vidličkou zkusíme, zda je cuketa měkká, pokud ne, dále pečeme do změknutí. Na cukety položíme alobal, aby se ze shora nepřipálily.
- 4Podáváme s microgreens, limetou a zakysanou smetanou.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!