• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
1,8 KG

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 2 kg červeného rybízu
  • 800 g cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rybíz odšťavíme tak, abychom získali 1 kg šťávy z něj. Šťávu vlijeme do kastrolu, přidáme cukr, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod polovinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 2Poté provedeme želírovací zkoušku – lžičku marmelády vlijeme na čistý talířek. Pokud marmeláda ztuhne, je hotová a můžeme ji plnit do vymytých sklenic. Pokud neztuhne, vaříme ještě 4 minuty.
  • 3Poté marmeládu plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.

TIP

Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

cca 2 kg červeného rybízu
800 g cukru