4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g brambor typu B
- 150 g ovčího sýru typu žervé
- 250 ml smetany 33 %
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- 6 snítek čerstvého tymiánu
- 3 velké stroužky česneku
- Muškátový oříšek
- Pepř
- Sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 ˚C - spodní a horní ohřev. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V malém kastrolu rozehřejeme smetanu s polovinou másla, ale nevaříme. Přidáme drcený česnek, lístky ze 4 snítek tymiánu, sůl, pepř a 2 špetky muškátového oříšku. Vypneme plamen a ve smetaně necháme rozpustit ovčí sýr.
- 2Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vymažeme máslem. Vyskládáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, část nakrájené jarní cibulky a lísky tymiánu. Vyskládáme další vrstvu brambor. Postup opakujeme, dokud nemáme spotřebovány všechny brambory.
- 3Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí. Dáme péct do předehřáté trouby na 50 - 55 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.