Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 40 g sušené rozinky
- 200 g jablko
- 100 g mrkev
- 150 g hladká špaldová mouka
- 80 g pomleté ovesné vločky
- Lžička mleté skořice
- Lžička prášku do pečiva
- 2 ks vejce
- 130 g zralý baná
- 60 ml řepkový olej
- Špetka soli
- 150 g plnotučný bílý jogurt
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY NA PORCI
- 1582 kJ, 4 g bílkovin, 17 g sacharidů, 6 g tuku
POSTUP
- 1Nejprve zalijte rozinky vroucí vodou a nechte je odstát. Troubu vyhřejte na 180 °C.
- 2Očištěnou mrkev a jablko i se slupkou nastrouhejte najemno.
- 3Mouku, pomleté ovesné vločky, skořici a prášek do pečiva smíchejte v misce.
- 4Oddělte vaječný bílek od žloutku a ve druhé misce rozmixujte pomocí tyčového mixéru oddělené žloutky, banán, jogurt a olej. Tekutou směs přilijte k sypkým ingrediencím a vše promíchejte.
- 5K vaječným bílkům přidejte špetku soli a ve vyšší nádobě je vyšlehejte na sníh. Ten pak opatrně vmíchejte do těsta. Hotovým těstem naplňte buď silikónové nebo papírové košíčky na muffiny, které předtím vložte do muffinového plechu.
- 6Vodu z rozinek slijte a nasekejte je na menší kousky. Společně s nastrouhanou mrkví a jablkem je přidejte do těsta a zamíchejte.
- 7Pečte 30-35 minut při 180°C dozlatova.

Ne hladu
Pět nutričních terapeutek, které sdílí společnou vizi – předávat zdravý přístup k jídlu a vést širokou veřejnost i jednotlivé klienty k úpravě životního stylu tak, aby byla změna dlouhodobě udržitelná.