Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • Balíček vyváleného listového těsta

SUROVINY NA ODPALOVANÉ TĚSTO

  • 90 g vody
  • 80 g plnotučného mléka
  • 67 g másla
  • 10 g cukru krupice
  • 2 g soli
  • 145 g hladké mouky
  • 170 – 180 g vajec

SUROVINY NA PYRÉ Z LESNÍHO OVOCE

  • 450 g mraženého lesního ovoce
  • 120 g vody

SUROVINY NA PUDINKOVÝ KRÉM

  • 40 g vanilkového pudinkového prášku
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g cukru krupice
  • Lžíce másla
  • 2 plátky želatiny
  • 270 g smetany ke šlehání (40%)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • 200 g moučkového cukru
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Nejprve si připravte odpalované těsto. V hrnci smíchejte vodu, mléko, máslo, cukr a sůl a přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte mouku. Vraťte na plotýnku a na slabším až středním stupni míchejte asi 2 - 3 minuty, až je těsto hladké a kompaktní a na dně hrnce je přichycený bílý povlak.
  • 2
    Přesuňte do mísy od robota a s plochým nástavcem míchejte na nižší otáčky několik minut. Pak po jednom (nebo po částech) vmíchejte vejce. Výsledné těsto má krémovou konzistenci. Potřebujeme, aby na plechu drželo tvar – proto s poslední částí vajec opatrně. Sledujte konzistenci a případně přidejte už jen část zbylého vajíčka. Naopak, pokud by bylo těsto moc husté, klidně dořeďte trochou vody (nemáte-li v záloze nějaké nespotřebované vyklepnuté vajíčko).
  • 3
    Přikryjte těsto potravinovou fólií, aby neoschlo (musí se dotýkat povrchu) a nechte zcela vychladnout.
  • 4
    Připravte si listové těsto (vyndejte z lednice a nechte ho 10 minut při pokojové teplotě). Rozviňte ho a vykrojte tvar srdce (šířka v nejširším místě 22 – 24 cm). Propíchejte povrch lehce vidličkou.
  • 5
    Odpalované těsto dejte do sáčku s kulatou zdobící špičkou (0,8- 1 cm). Nejprve podél celého okraje srdce naneste pruh odpalovaného těsta (bude tvořit okraj korpusu).
  • 6
    Následně na další plech vyložený pečicím papírem naneste malé piškoty o průměru 2 – 3 cm s dostatečným rozestupem (zvětší objem).
  • 7
    Vložte větrníčky do trouby vyhřáté na 220˚ (horní dolní ohřev) a hned snižte teplotu na 190 stupňů. Pečte cca 15 minut a pak teplotu stáhněte na 170˚ a dopečte dozlatova (cca 10-15 minut). Troubu v průběhu pečení neotvírejte. Je opravdu důležité, aby se z větrníčků dostala vlhkost, tedy sledujte barvu větrníčků a nechte je tam dostatečně dlouho (musí být dozlatova, ne příliš světlé).
  • 8
    Následně troubu zahřejte na horní a dolní ohřev na 180˚ a vložte plech se srdcem a pečte dozlatova (cca 20 minut, podle velikosti srdce).

POSTUP NA PYRÉ Z LESNÍHO OVOCE

  • 1
    Svařte společně 450 g mraženého lesního ovoce (zejména lesní borůvky, ostružiny, maliny) a 120 g vody. Promixujte ponorným mixérem a propasírujte přes sítko a získáte cca 450 g hladkého pyré. (50 g pyré si nechte na polevu na větrníčky)

POSTUP NA PUDINKOVÝ KRÉM

  • 1
    V misce rozšlehejte trochu pyré, pudinkový prášek se žloutky a cukry. Přidejte do zbytku pyré a v rendlíku přiveďte směs k varu a povařte cca 2 minuty za stálého míchání. Odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte máslo a vymačkanou želatinu, kterou jste před tím namočili do studené vody.
  • 2
    Přikryjte povrch potravinovou folií a nechte v lednici za občasného promíchání vychladnout na teplotu mírně převyšující pokojovou teplotu.
  • 3
    Následně prošlehejte a stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu.

POSTUP NA SESTAVENÍ

  • 1
    Promíchejte dohladka těsně před dokončováním větrníčků 200 g moučkového cukru a 50 g pyré z lesního ovoce.
  • 2
    Částí krému naplňte zdobící sáček, skrz dno větrníčků udělejte vhodným předmětem (např. úzká zdobící špička) díru a tou větrníčky naplňte krémem. Naplněné větrníčky namočte v polevě a nechte zatuhnout.
  • 3
    Druhou částí krému částečně potřete korpus koláče a pomocí zvolené zdobící špičky naneste na základní krém na korpusu. Střídejte ozdobné nanášení krému s pokládáním větrníčků.
Tip
Při výrobě koláče byla na dekorativní část krému použita zdobicí špička tzv. Saint Honoré. Nebojte se ale použít špičku jinou, nebo krém jednoduše naneste na korpus ve „vlnách“ (jakoby ledabyle, bez pomůcek).
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA ODPALOVANÉ TĚSTO

SUROVINY NA PYRÉ Z LESNÍHO OVOCE

SUROVINY NA PUDINKOVÝ KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE